featured, Glassdoor

Tien coole werkplekken in Nederland

Het stoffige imago van kantoorpanden lijkt verleden tijd. Steeds meer strakke en hippe ruimtes doen hun intrede en een pingpongtafel, biertap of loungehoek op de werkvloer is al lang geen uitzondering meer. Deze trend heeft een groot aantal creatieve kantoorpanden opgeleverd waar over elk detail lijkt te zijn nagedacht. Eén van de redenen van deze groeiende aandacht voor de werkruimte is dat een goede vormgeving zou bijdragen aan de productiviteit. Nadat we recent de 10 coolste kantoren in Amerika bekend hebben gemaakt, is het nu tijd voor de Nederlandse editie. Als het voor jou belangrijk is om geïnspireerd te worden door de je werkomgeving, check dan zeker deze 10 Coole Werkplekken in Nederland.

 

  1. TravelBird

travelbird office

“De informele sfeer en open ruimte zorgt voor positieve energie.” Medewerkers bij TravelBird spreken vol enthousiasme over de open en creatieve werkruimte. Daarnaast zit het ook nog eens op een toplocatie in een prachtig herenhuis aan de Keizersgracht. Een jackpot voor iedere hardwerkende Amsterdammer! Bekijk meer foto’s van TravelBird.

 

  1. Bol.com

coffee corner

Alle 1100 medewerkers van bol.com zijn gevestigd in het WTC in Utrecht aan de Papendorpseweg. Achter het samenbrengen van al deze werknemers onder één dak zit een duidelijke strategie. Samenwerken is belangrijk en lijntjes moeten kort zijn zodat multidisciplinaire teams met elkaar kunnen sparren. Om de creativiteit en productiviteit aan te moedigen heeft bol.com het meeste uit de enorme ruimte gehaald en een open en comfortabele werkruimte gecreëerd die geheel aan de huisstijl voldoet. Bekijk meer foto’s van bol.com.

 

  1. Booking.com

amsterdam hq

Met de hippe inrichting, het prachtig uitzicht en de toplocatie vergeet je bijna dat je er op kantoor zit. De Nederlandse roots van dit succesvolle internationale bedrijf zijn door de vloerbedekking, dat het patroon van een fietspad heeft, niet te missen. Het mooie kantoorpand aan het Rembrandtplein komt geregeld terug in de pluspunten die werknemers van Booking.com delen op Glassdoor. Zo zegt een webdesigner: “De omgeving is vriendelijk en informeel, in een prachtig gebouw aan het kanaal in het centrum van Amsterdam.” Bekijk meer foto’s van Booking.com.

 

  1. ISM eCompany

ism ecompany office

De iconische Van Nelle Fabriek in Rotterdam is een unieke werkomgeving. De open werkcultuur die door de medewerkers op Glassdoor wordt omschreven, wordt goed ondersteund door de overzichtelijke en ruimtelijke zalen waarin gewerkt wordt. Bekijk meer foto’s van ISM.

 

  1. Coolblue

couldn t think of a better place to welcome ceo s from big and important

Saaie, langdradige vergaderingen? Niet bij Coolblue. De meeting rooms hebben allemaal een eigen thema en op de Glassdoor-pagina spreken medewerkers vol lof over deze innovatieve werkomgeving. Bekijk meer foto’s van Coolblue.

 

  1. Exact

atrium

“Prettige werkplek, klein maar fijn, iedereen altijd in de buurt.” Het hoofdkantoor van Exact langs de snelweg in Delft is open, ruim en licht. Bekijk meer foto’s van Exact.

 

  1. Nike (Europees hoofdkantoor in Hilversum)

nike s european headquarters

Nike noemt haar hoofdkantoor in Europa een ‘campus’ en als je het gebouw ziet begrijp je waarom. Het is overduidelijk dat de campus een sportmerk huisvest. Medewerkers hebben zelfs hun eigen sportschool! Bekijk meer foto’s van Nike.

 

  1. ING

de nieuwe werkomgeving heeft ook huiskamers waar je met collega s kunt
Met de nieuwe werkomgeving van ING herken je er nog amper een kantoor van een bank in. De huiskamertrend van kantoren is dus zelfs naar de bankwereld overgevlogen. Bekijk meer foto’s van ING.

 

  1. ASR

asr nederland

Het indrukwekkende glazen gebouw van ASR in Utrecht is zowel van binnen als van buiten prachtig. Het is één van de grootste kantoren van het land en heeft het allemaal: een fitnessruimte, restaurant, koffiebar en zelfs groene binnentuinen. Bekijk meer foto’s van ASR.

 

  1. Loyens & Loeff

loyens and loeff rotterdam blaak

Midden in Rotterdam op de Blaak staat het kantoor van Loyens & Loeff. Het opmerkelijke pand past perfect tussen alle andere moderne architectuur in Rotterdam. Bekijk meer foto’s van Loyens & Loeff.

 

Hoe ziet jouw kantoor er uit? Deel een foto op Glassdoor!